osCommerce
     

 
 

             

 
صفحه اصلي » فروشگاه » مراقبت و نگهداری » جوندگان »
1سخنی با شما جرایم حیوانات فاقد مجوز (1)
2ابتدا در مورد خرید بدانیم (1)
فروش گربه (12)
فروش چين چيلا (4)
فروش همستر (2)
فروش مار(فقط اطلاعات) (20)
فروش جوندگان خاص (1)
فروش حیوانات خاص (non cites) (2)
فروش خوكچه هندي (46)
فروش خرگوش (61)
فروش رطيل(اطلاعات) (2)
فروش سگ (34)
فروش سوسمار(اطلاعات) (9)
فروش طوطی و کاسکو (2)
فروش عقرب(اطلاعات) (2)
واگذاری حیوانات رایگان
مجصولات و لوازم
مراقبت و نگهداری-> (51)
جوندگان (3)
خزندگان-> (6)
سگ-> (42)
معرفي همكاران و دامپزشكان (3)
خوکچه هندی
عکس هنرمندان و دوستداران حیوانات (18)
آخرين محصولات اطلاعات بيشتر
سگ شی هواهوا
سگ شی هواهوا
15,000,000ريال
جستجوي سريع
 

براي پيدا كردن محصولات كلمه مورد نظر خود را وارد كنيد
جستجوي پيشرفته
اطلاعات
حمل و نقل
اطلاعيه ها
قوانين فروشگاه
تماس با ما

 

sale asb
جوندگان۱ 0ريال

اشگول

نام علمی : Glis glis

نام انگلیسی: Fat Dormouse   

نام فارسی: اشگول

 

 

پراکندگی

(سنجابک، موش شگول، اشنیک)

مشخصات: از نظر شکل ظاهری شباهت به سنجاب ایرانی دارد ولی جثه اش کوچک تر و زیستگاه اش متفاوت است . گوش ها نسبتاً کوچک و گرد، چشم ها درشت و برجسته اند ، نوار پهن و تیره ای در اطراف چشم ها وجود دارد . دم بلند ، با موهای بلند یک دست است . رنگ موهای پشت قهوه ای متمایل به خاگستری و زیر بدن سفید است . حد فاصل رنگ پشت و زیر بدن مشخص است ( در رده بندی 2005 ویلسون اسم علمی این حیوان مجدداً به Glis glis تغییر یافته است ).

 

اندازه‌ها: طول سر و تنه 130 تا 193 میلی متر ، دم 110 تا 174 میلی متر ، پا 24 تا 38 میلی متر ، وزن 70 تا 200 گرم .

 

زیستگاه: مناطق جنگلی ناحیه خزری و باغ های میوه . به تازگی تعداد از آن توسط مولف در پناهگاه سرک چال واقع در ارتفاعات لشکرک و پناهگاه سیمزغ در صلع غربی قله دماوند در ارتفاع حدود 4000 متری و عاری از پوشش گیاهی و مواد غذائی مناسب مشاهده شد . به نظر میرسد این جانوران از بقایای غذای کوهنوردانی که به این پناهگاه می آیند تغذیه می کنند ) .

 

پراکندگی: در ایران استان های گلستان ، مازندران ، گیلان و تهران . در مسیر اسالم به خلخال همه ساله در فصل تابستان تعداد بسیار زیادی از این حیوان در حین عبور از جاده ها ره زیر اتومبیل می روند .

پراکنش جهانی: اروپا ، آسیا مرکزی .

 

عادات: شبگرد است . اغلب به صورت اجتماعی بر روی درختان زندگی می کنند . به سرعت از درختان بالا می رود و قادر است فاصله 8 تا 10 متر را از شاخه ای به شاخه دیگر بپرد . اغلب در سوراخ درختان بلند ، شکاف صخره ها و آشیانه متروک پرندگان لانه می سازد، داخل آن را با خزه و الیاف گیاهی می پوشاند . گاهی اوقات در ساختمان های متروکه نیز ساکن می شود . خواب زمستانی طولانی دارد که از اواسط پاییز شروع می شود و تا اوایل بهار ادامه می یابد . در موقع خواب زمستانی کاملاً قوز میکند و در حالی که دست ها و پاها اطراف پوزه هستند به خواب فرو می رود . گاهی اوقات چند اشگول که تعداد آنها ممکن است به 8 عدد برسد در یک لانه مشترک به خواب زمستانی فرو می روند . در روزهای گرم زمستان ممکن است از خواب زمستانی به خوبی تغذیه می کند و گاهی وزنش دو برابر می شود . در بعضی از کشورها برای شکار این حیوان و استفاده از گوشت و پوست آن، لانه های مصنوعی ایجاد می کنند ، زمانی اشگول در داخل آن به خواب زمستانی فرو می رود آن را اسیر می کنند. برخلاف لانه زایمان که در قسمت بالائی درختان بلند قرار دارد، لانه خواب زمستانی در شکاف ها و سوراخ خای قسمت پایین درخت است. گاهی اوقات سوراخ هایی به عمق 40 تا 100 سانتی متر در زمین حفر می کند و در داخل آن به خواب زمستانی فرو می رود . در موقع خواب کاملاً بی حس است . اغلب در همین فصل جانوران گوشت خواری نظیر سمور و راسو تعداد زیادی از آنها را از بین می برند. مانند اکثر جانوران شبگرد حس شنوائی و بویائی قوی ای دارد و از فاصله زیاد بوی غذا را حس می کند. غالباً در موقع احساس خطر صدای بلندی تولید می کند که صدای آشنائی برای جنگل نشینان شمال ایران است . از آنجائی که این حیوان گاهی اوقات مکانی که مواد غذائی را در انجا پنهان کرده است گم می کند ، به همین دلیل به آن " اشگول " می گویند واژه ای که معمولاً برای افراد فراموشکار به کار می رود .  

 

غذا: از میوه و دانه گیاهان مانند تمشک ، سیب ، گردو ، بلوط ، زیتون ، انگور و گاهی حشارت ، تخم و جوجه پرندگان تغذیه می کند . این حیوان هر شب در جستجوی غذا از درختی به درخت دیگر می رود و زمانی که غذا کمیاب شود آن منطقه را ترک می کند .

 

تولید مثل: در اواخر بهار جفت گیری می کند . ماده ها در این فصل اغلب پر سر و صدا هستند . معمولاً یک و گاهی دوبار در سال تولید مثل می کنند . مدت آبستنی حدود 30 روز است . دو تا 10 بچه می زاید . بچه ها پس از انخستین خواب زمستانی قادر به تولید مثل هستند . چشم های بچه ها پس از هفته باز می شوند در یک سالگی بالغ می شوند . طول عمر در طبیعت حدود چهار سال و در اسارت حدود هشت سال است



پامسواکی بزرگ

نام علمی : Jaculus blanfordi

نام انگلیسی:  Blanford’s jerboa  

نام فارسی: پامسواکی بزرگ

 

 

پراکندگی

( دوپای بلان فورد ، دوپای سه انگشتی بزرگ )

( ترکمنی : یالمان )

مشخصات : تفاوت اصلی آن با اغلب دوپاها وجود فقط سه انگشت در پا است . کف پاها به علت پوشیدگی از موهای انبوه ، بلند و زبر ، شبیه مسواک است .چثه بزرگ ، چشم های درشت و گوش های نسبتاً کوچکی دارد. دندان های پیشین فک بالا به طرف پایین و به صورت عمودی و دارای یک شیار طولی در وسط سطح جلوئی است .دندان های پیش آسیا در این جنس وجود ندارد. رنگموهای پشت شنی متمایل به قهوه ای روشن با سایه سیاه ، و زیر بدن سفید است . دم بلند و منگولهآن قهوه ای تیره و در قسمت انتهائی سفید است .

 

اندازه ها : طول سروتنه 120 تا 160 میلی متر ، دم 180 تا 260 میلی متر ، پا بلندتر از 66 میلی متر ( تعداد نمونه محدود)

 

زیستگاه : مناطق بیابانی ، استپی و گاهی نزدیک مزارع . 

 

پراکندگی: این دو پا برای نخستین باردر دنیا در بوشهر شناسائی شد . و در حال حاضر از تهران تا اصفهان ، بوشهر ، سیستان و بلوچستان و جنوب خراسان پراکندگی دارد.

پراکنش جهانی : غرب افغانستان، پاکستان ، آسیای میانه .

 

عادات : شبگرد است ، در شب های مهتابی کمتر دیده می شود . معمولاً نزدیک هم زندگی می کنند .لانه متشکل ازیک راهروی طولانی با چند راه خروجی است . در بیرون لانه کپه خاک دیده نمی شود .  سطح داخلی لانه را معمولاً ازمواد نرمی نظیر پشم شتر می پوشاند .در طول روز گاهی چند حیوان با هم در یک لانه استراحت می کنند. این دوپاها با استفاده از پاهای بلندو موهایکف پا به آسانی در شنزارها حرکت می کنند .در موقع دویدن جست های بلندی می زنند و با چابکی تغییر مسیر می دهند .  

 

غذا : ازمواد گیاهی نظیر ریشه ، غده ، و برگ تغذیه می کنند ، آب مورد احتیاج بدن را نیز از این مواد تامین می نمایند .   

 

تولید مثل : از تولید مثل این حیوان اطلاع زیادی در دست نیست ، ولی در گونه های مشابه آن یک تا سه بار در سال تولید مثل میکنند . دوره آبستنی حدود 40 روز است . دو تا پنج بچه می زاید . بچه ها تا مدتی طولانی در لانه باقی می مانند . طول عمر این دو پا حدود شش سال است



پامسواکی کوچک

نام علمی : Jaculus jaculus

نام انگلیسی:  Lesser Egyptain jerboa  

نام فارسی: پامسواکی کوچک

 

 

پراکندگی

( دوپای سه انگشتی کوچک )

مشخصات : از نظر ظاهری وموهای بلند کف پا ، شباهت به پا مسواکی بزرگ دارد ، ولی در این گونه ، چثه کوچک تر و طول پا از66 میلی متر کوتاه تراست ( طول پا در پا مسواکی بزرگ بلندتر از66 میلی متر است ). به رنگ های نسبتاً متفاوتی دیده می شوند ، ولی رنگ اکثر آنها زردکم رنگ تا شنی تیره و پایین بدن سفید است . حد فاصل رنگ پشت و زیر بدن کاملاً مشخص است . 

 

اندازه ها : طول سروتنه 100 تا 150 میلی متر ، دم 150 تا 250 میلی متر ، پا کمتر از 66 میلی متر ، وزن 50 تا 75 گرم.

 

زیستگاه : مناطق خوزستان و سواحل خلیج فارس. 

 

پراکندگی: تاکنون در شوش ، خرمشهر و بوشهر مشاهده شده است .

پراکنش جهانی : از شرق دریای مدیترانه تا عربستان وشمال آفریقا .

 

عادات : فقط شبگرد است . در طول یک شب فاصله قابل ملاحظه ای را طی می نماید . در زمین های سفت لانه می سازد . لانه در عمق یک یا دو متری از سطح زمین قرار دارد و محل استراحت به وسیله پشم شتر و یا مخلوطی از آن و گیاهان پوشیده شده است. لانه دارای یک راهرویاصلی و یک یا دو راهرو برای فراراست که به تونل اصلی وصل می شوند . برای حفظ دما و رطوبت لانه ، در فصل تابستان درب آن را مسدود می کند . در فصل زمستان فعالیت آنها کاهش می یابد .خواب زمستانی ندارند . ولی احتمالاً در تابستان های گرم مدتی می خوابند . تک زی است ولی گاهی دو تا سه دو پا در حالت خواب دریک لانه مشاهده میشوند .  

 

غذا : مانند گونه قبلی   

 

تولید مثل : در اسارت هرسه ماه یکبار تولید مثل می کند . طول آبستنی حدود 25 روز است و سه تا چهار بچه می زاید .  تا دو ماهگی وابسته به مادرند . در 8 تا 12 ماهگی به سن بلوغ می رسند . طول عمر حدود شش سال است



تشی

نام علمی : Hystrix indica

نام انگلیسی:  Indian Crested Porcupine  

نام فارسی: تشی

 

 

پراکندگی

( اراکی : کوله تیغ نه ) ( بلوچی :سیکورشفی ) ( ترکمنی : آقلی کرفی) (ترکی :اوخ آتان) ( خراسانی : برون قاره ) ( کردی : سوکچوری ، سوچر ، مهرآو ) ( کرمانی : سیخور ) ( لری : چوله ،سوچر ) ( مازندرانی : شال تشی ، پردارتشی )

مشخصات : بزرگترین جونده ایران است .خارهای بلند روی بدنش او را از سایر پستانداران متمایز می کند . خارهای ناحیه گردن و شانه نازک و بلند است ، موقعی که آنها را سیخ می کند به شکل بادبزن در می آیند و حیوان بزرگتر به نظر میرسد . خارهای قسمت پشت ، کوتاه تر وکمی کلف تر با نوارهای سیاه و زرد ، و خارهای ناحیه دم کوتاه و سفیدند.  

 

اندازه ها : طول سروتنه 70 تا 90 میلی متر ، دم 8 تا 10 میلی متر ، طول خار 18 تا 35 میلی متر ، وزن 11 تا 25 کیلوگرم.

 

زیستگاه : در اکثر زیستگاه اعم از جنگلی ، کوهستانی ، استپی و بیابانی زندگی می کند . گاهی نیز در حواشی باغات واراضی کشاورزی ساکن می شود .

 

پراکندگی: در اکثر مناطق کشور به استثنای آذربایجان غربی .

پراکنش جهانی : قاره آسیا.

 

عادات : شبگرد است . به صورت انفرادی زندگی می کند ولی گاهی یک گروه فامیلی کوچک در یک لانه ساکن می شوند ( در پناهگاه حیات وحش دشت ناز سه تشی در یک لانه مشاهده شده است ) بر خلاف آنچه که شایع است تشی نمی تواند خارهای خود را پرت کند . در موقع احساس خطر برای بزرگ جلوه دادن خود خارها را سیخ می کند و خود را از پشت و یا بغل به حیوان مهاجم میکوبد . با این اقدام خارها به بدن حیوان مهاجم فرو می رود ، خارهائی که از ریشه سست هستند کنده شده و در بدن حیوان مهاجم میماند . در اطراف لانه تشی و مسیرهای تردد آن خارهای افتاده مشاهده می شود ( در پناهگاه دشت ناز سازی خار یک تشی به بینی گوزن زرد جوانی که از روی کنجکاوی به این حیوان نزدیک شده بود ، فرو رفته و نصف آن ازطرف دیگر خارج شده بوده که پس از بیهوش کردن گوزن ، خار مذکور بیرون کشیده شد ) . گاهی اوقات در حال فرار ، ناگهان می ایستد و باعث برخورد حیوان یا انسان مهاجم به خارها می گردد . خواب زمستانی واقعی ندارد ولی گاهی اوقات ممکن است چند ماه از زمستان را در لانه بماند . تشی ها معمولاً در سوراخ های وسیع ، عمیق ، شکاف ، سنگ ها ، غارها ، خرابه ها، چاه ها ، و قنوات متروکه ، لانه می سازند . در مناطق مسطح جهت لانه سازی تونلی در زیر زمین ایجاد می کند .حس بویایی و شنوایی قوی ولی بینایی ضعیف است .

 

غذا : از تمام قسمت گیاهان تغذیه می کند . برای خوردن پیاز و ریشه گیاهان زمین راحفر می کند . چاله های ایجاد شده توسط این حیوان کاملاً مشخص است . تشی ها معمولاً برای تامین کلسیم بدن خود و یا به منظور سائیدن دندان ها ، شاخ و استخوان های حیوانات را به داخل لانه خود حمل می کنند . به گیاهان غده دار نظیر سیب زمینی علاقه زیادی دارد . علاوه بر آن تشی ها از میوه هایی نظیر خرما که زیر درختان می ریزد ، حشرات ، مهره داران کوچک وگاهی لاشه حیوانات تغذیه می کنند. تشی ها معمولا ً چند ساعت و گاهی برای دسترسی به مواد غذائی به خصوص محصولات کشاورزی در یک شب تا 25 کیلومتر راه میروند .     

 

تولید مثل : در سال یکبار و گاهی به طور استثنائی دو بار تولید مثل می کنند . دوره آبستنی حدود112 رو است ، یک تا چهار بچه می زاید . بچه ها در موقع تولد دارای موو چشم های باز هستند . تا دو ماهگی وابسته به مادرند. در یکسالگی بالغ می شوند . طول عمر تشی حدود 15سال است



جربیل بزرگ

نام علمی : Rhombomys opimus

نام انگلیسی:  Great Gerbil  

نام فارسی: جربیل بزرگ

 

 

پراکندگی

مشخصات: از نظر اندازة جثه از سایر جردها و جربیل‌های ایران بزرگ‌تر است. گوش‌ها کوچکند و سطح داخلی آنها از دور سیاه رنگ به نظر می‌رسد. دم کلفت و تقریباً به اندازه طول سر و تنه است، موهای سیاه یا قهوه‌ای بلند در قسمت انتهائی پشت دم دیده می‌شود. رنگ موهای بدن در مناطق مختلف متفاوت است. رنگ پشت اغلب نخودی متمایل به خاکستری تا قهوه‌ای روشن متمایل به قرمز است که به تدریج در پهلوها روشن‌تر می‌شود و در پایین بدن به رنگ خاکستری روشن درمی‌آید. در این جرد سطح جلویی هر یک از دندان‌های پیشین بالا دو شیار طولی دارد. در صورتی که این دندان‌ها در سایر جردها و جربیل‌ها دارای یک شیار است.

 

اندازه‌ها: طول سر و تنه 125 تا 200 میلی‌متر، دم 125 تا 162 میلی‌متر، پا 37 تا 41 میلی‌متر (تعداد نمونه محدود).

 

زیستگاه: دامنه تپه‌های کوتاه، دشت‌های ناهموار، اراضی کشاورزی واقع در مناطق خشک بیابانی و استپی. در منطقه ترکمن صحرا کلنی‌های بزرگ این حیوان بر روی تپه‌های کوچک واقع در مراتع و اراضی کشاورزی مشاهده می‌شود.

 

پراکندگی: در ایران از ترکمن صحرا، خراسان، جنوب شرقی بلوچستان تا اصفهان گزارش شده است.

پراکنش جهانی: از شرق دریای خزر تا مغولستان و شمال چین.

 

عادات: روزها فعال است. اغلب در کلنی‌های بزرگ زندگی می‌کند. لانه در عمق یک و نیم تا دو و نیم متری از سطح زمین قرار داشته (جائی که میکروکلیما حالت ثابت دارد) لانه دارای راهروهای بسیار طولانی و خروجی‌های متعددی است، معمولاً لانه‌ها در مجاورت یکدیگر قرار دارند و ممکن است سطح یک تپه را کاملاً بپوشانند. خواب زمستانی ندارد ولی فعالیتش در فصل زمستان کاهش می‌یابد اما گاهی اوقات حتی بر روی برف مشاهده می‌شود. معمولاً در جلوی لانه روی دو پا می‌ایستد و به مجرد احساس خطر صدای سوت مانندی که شباهت به صدای سلیم طوقی دارد ایجاد می‌کند، به این وسیله یکدیگر را از خطر آگاه می‌سازند.

 

غذا: از مواد گیاهی مانند برگ، جوانه، دانه، و محصولات کشاورزی تغذیه می‌کند. معمولاً مقدار زیادی مواد غذایی را که ممکن است وزن آنها از 60 کیلوگرم بیشتر باشد در انبار غذایی را که ممکن است وزن آنها از 60 کیلوگرم بیشتر باشد در انبار غذایی لانه خود ذخیره می‌سازد. گاهی اوقات چند حیوان بالغ در ساختن لانه مشارکت می‌کنند. جربیل بزرگ به محصولات کشاورزی و نیز به نهرهای آبیاری خسارت زیادی وارد می‌کند.

 

تولید مثل: این حیوان ممکن است چندین بار در سال تولید مثل کند. مدت آبستنی حدود 25 روز است. یک تا 14 و معمولاً چهار تا هفت بچه می‌زاید. بچه‌ها در دو تا چهار ماهگی بالغ می‌شوند طول عمر نرها حدود سه سال و ماده‌ها چهار سال است



جربیل بلوچی

نام علمی : Gerbillus nanus

نام انگلیسی:  Baluchistan Gerbil  

نام فارسی: جربیل بلوچی

 

 

پراکندگی

مشخصات: جثه کوچک تقریباً به اندازة موش خانگی، چشم‌ها درشت، گوش‌ها متوسط، دم بلند (حدود یک و نیم برابر طول بدن) و موهای انتهائی دم زبر و بلند است. دست و پا پنج انگشت دارند و کف آنها بدون مو است. موهای بدن نرم و انبوهند. رنگ موهای پشت و بالای دم خاکستیر متمایل به قهوه‌ای روشن، پایین بدن و زیر دم سفید است. حد فاصل رنگ پشت و پایین بدن کاملاً مشخص است. در بالای چشم‌ها و قاعدة گوش‌ها لکه‌های سفیدرنگی دیده می‌شود.

 

اندازه‌ها: (تعداد نمونه محدود) طول سر و تنه 70 تا 90 میلی‌متر، دم 105 تا 125 میلی‌متر، پا 20 تا 23 میلی‌متر.

 

زیستگاه: مناطق بیابانی و استپ‌های مناطق گرم و نسبتاً خشک، مناطق بلوچی، باغ‌ها و نخلستان‌ها.

 

اين محصول در تاريخ سه شنبه، 06 خرداد، 1393 به فروشگاه اضافه شده است.
بازگشت نظرات
سبد خريد اطلاعات بيشتر
0 مورد
اطلاعيه ها اطلاعات بيشتر
اطلاعيه هامرا از تغييرات محصول جوندگان۱ آگاه كن.
معرفي به يك دوست!
 
اين محصول را به دوستتان معرفي كنيد.
نظريات اطلاعات بيشتر
نوشتن نظردرباره اين محصول نظر بدهيد
واحد پول
Powered by Dolphin Shop |   Design by Dolphin.ir

sale asb